Това се казва в позиция публикувана от  Министерството на външните

...
Това се казва в позиция публикувана от  Министерството на външните
Коментари Харесай

Външно скастри РС Македония за последните публични изявления

Това се споделя в позиция оповестена от  Министерството на външните работи (МВнР), във връзка скорошни обществени изказвания по отношение на Северна Македония.

 

Независимо от множеството провокации против България и изключително против българите в Северна Македония през последните месеци, считаме подобен диалект за неприемлив и извънредно контрапродуктивен. Подобни изказвания не са в полза на българите в Северна Македония. Те отклоняват публичното внимание от справедливия и законен блян на българската общественост за равни цивилен права, изключително за свободно сдружаване и отстояване на културно-историческото им завещание, се споделя в позицията. 

 

България постоянно се е стремяла към одобряване и задълбочаване на другарството и добросъседството в връзките със Северна Македония, като страната ни влага доста старания за реализирането на тази цел през последните години.

 

От Министерство на външните работи приканват, в духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, политиците и обществениците и от двете страни на границата да насочат своите старания и послания към подкрепяне на процеса за възобновяване на доверието и одобряването на добросъседски връзки. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР